За нас

 

Кооперативен съюз “БЕНА” е правоприемник на Стопанско Обединение ”Безалкохолни Напитки и Минерални Води”, създадено през 1974 година. В края на 1990г. обединението се преобразува в Кооперативен Съюз.За изминалите години “БЕНА” се превърна в един от най-големите специализирани дистрибутори и водещи доставчици на материали за безалкохолната промишленост.

Дългогодишните контакти с реномирани фирми, утвърдили своите продукти на световните пазари, гарантират качество на предлаганите материали. Кооперативен съюз “БЕНА” първи започна внос от лидерите в бранша - Живодан, Фирмених, ИФФ, Куест, Симрайз, Мастертейст. Този факт ни дава пълно основание да изберем за свой девиз :

“ Най-доброто от най-добрите ! ”

 

Политиката на “БЕНА” е ориентирана към непрекъснато разширяване богатата гама от суровини за безалкохолното производство, предлагайки основни и спомагателни материали и добавки и за други клонове на хранително-вкусовата промишленост – сладкарска, пивоварна, консервна, винарска, маслодобивна, фармацевтика, битова химия и козметика.

Технологичното звено на фирмата, наследило опита и традициите на Институт по Безалкохолни Напитки и Минерални Води, разполага с утвърдени кадри, които разработват рецептури и технологични документации по заявка на клиента.

Екипът от специалисти на “БЕНА” работи върху познатите на пазара напитки, но създава и собствени разработки - с добавка на витамини и минерали, плодова част 3-5% и плодови съчетания /миксове/; композиции за негазирани напитки “Студен чай” според вкуса и предпочитанията на многобройните потребители.

Кооперативен съюз “БЕНА” е редовен участник в Международната изложба за Лозарство и Винарство ”Винария” от създаването й.

През 2003г. Кооперативен съюз “БЕНА” построи и пусна в експлоатация новата си складова база в кв. Хладилника, изградена съгласно всички съвременни стандарти и изисквания.

Кооперативен съюз “БЕНА” има разработена Система за Управление на Качеството и притежава сертификат за управление на качеството ISO 22000.

 

Адрес

София 1407
улица "Филип Кутев" №137

Контакти

+359 2 868 1007
+359 898 681 007


© 2017 Бена КС